Runda tavlor & kommande utställningar

av | nov 10, 2022 | Ny konst, Utställningar

Här i ateljen lyser flitens lampa varm och trots kyla och mörker på intågande utanför så känner jag mig otroligt inspirerad. Mycket tack vare att jag har testat att måla i ett nytt format, på cirkelformade canvastavlor! Och dels för att jag har kommande utställningar tätt in på, vilket alltid sätter igång tankar och processer.
Att bara byta format på underlaget och måla på en rund form istället för en fyrkantig eller kvadratisk canvas var förvånande nog otroligt inspirerande bara det har jag upptäckt, även om motiven fortfarande är kvinnoporträtt, så ger den nya formen spännande möjligheter men även en del begränsningar. Jag gillar att utmana hjärnan litegrann med jämna mellanrum för att inte fastna helt bara ”köra på” i gamla spår.
Och nu vill jag göra en hel serie med dessa runda tavlor!

Det största formatet jag har just nu är 70cm i diameter. Men jag har sett att det finns betydligt större format att beställa, så det får bli nästa steg om dessa tas emot väl😊 Jag har även köpt några i trä, och jag tänkte försöka behålla träets ådringar så att det syns på tavlan, i någon form. Det blir spännande 😊


Två av de nya runda (bilden ovan) kommer att finnas med på kommande julutställning hos Hägernäs galleri med start den 1/12. Och även om det inte är det mest passande ställe att klämma in två så pass stora målningar ovanför en boasering i hallen hos mig på, så tycker jag att man kan se hur fint det är med en rund målning på väggen. Alla som kommit in hit sedan jag hängt upp dem på tork har reagerat med: Wow! Runda tavlor! Så häftigt!

Utställningen hos Hägernässtrands galleri är en samlingsutställning där även konstnärerna Madeleine Santiago och Viktoria Tikhomirova ställer ut med mig 🙂 Kika gärna in på galleriets hemsida här:https://hagernasstrandsgalleri.se/

Den allra senaste runda tavlan hänger även den på tork hemma hos mig och hinner inte med på utställningen, så vid intresse, hör av dig 🙂

”New beginnings”
70cm i diameter.
Tavlan är målad med oljefärg på bomullscanvas, färdig att hängas på vägg.
Pris på denna tavla inkl ev frakt är
14 000 kronor.

Det ska bli spännande att få se och höra vad både ni och utställningsbesökare tycker om dem 😊

Framöver ser det ut så här med kommande utställningar& event
19/11 – Galleri R i Linköping (solo utställning) Mer info här: https://gallerir.se/arets-sista-utstallning-malin-ostlund-2022/
1/12 – 31/12 Hägernässtrands galleri (julutställning med ett antal andra konstnärer)
14/1 – 19/1 Nordic Art Gallery i Stockholm (solo utställning, och jag kommer att finnas på plats på öppningsdagen )
Skyltsöndag i min atelje- Söndag den 27/11 på Norrbölegatan 58, Skellefteå mellan kl. 11-14

Så dags att återgå till färgerna. Jag önskar er alla en riktigt fin kommande helg!
Och tack för att du läser!

Med vänlig hälsning
Malin

Hej alla konstvänner! Det var ett tag sedan jag skrev.
Det har varit en intensiv men härlig vår och jag har mestadels målat inför min kommande utställning hos Galleri Tint i Lysekil. Så här har det sett ut de senaste dagarna då jag har lagt de sista penseldragen i en ”utflyttad atelje” 🙂 

 Det är verkligen underbart att kunna måla utomhus när förhållandena tillåter.
Och det ska bli såå kul att få åka ner till Västkusten och närvara vid vernissagen och träffa alla som har möjlighet att komma och säga hej! 

Jag har även denna vår mer än tidigare, sökt min inspiration för utveckling i måleriet hos de gamla stora konstnärerna. Jag har främst inspirerats av Anders Zorns fantastiska målningar och bland de bildberättande Prerafaeliterna, så har nog min främsta favorit blivit John William Waterhouse. Jag gillar verkligen narrativet i hans  konst och här ovan ser du ”The Lady of Shalott” som jag tycker särskilt mycket om. Och, som jag även målade en egen version av för några år sedan 🙂

Jag kan ibland ledsna på mitt eget måleri och har tidigare försökt finna inspiration i den mer abstrakta konsten med moderna inslag. Men jag kapitulerar allt som oftast och faller tillbaka till de klassiska figurativa måleriet, vilket är det som ligger mig absolut varmast om hjärtat.
Min utmaning nu är att bli bättre på de olika teknikerna i detta, och att fånga ljuset!
Och på tal om ljus, i går var det sommarsolståndet och årets ljusaste dag och här uppe i norr där jag bor, betyder det midnattssol och magiska kvällstimmar.

Min absolut senaste målning har absolut inspirerats av dessa stunder.

I morgon ser jag fram emot att fira in midsommar och även om det verkar blir regn här, så ska det bli skönt med en paus och bara umgås med familj och vänner.
Jag delar med mig av några av mina senaste målningar nedan, några av dem kommer att finnas med på utställningen i Lysekil och några av dem får stanna kvar i ateljen tills de har hitta sin plats i tillvaron 🙂 

Önskar er alla en riktigt fin midsommar!!

Pin It on Pinterest

Share This