Runda tavlor & kommande utställningar

av | nov 10, 2022 | Ny konst, Utställningar

Här i ateljen lyser flitens lampa varm och trots kyla och mörker på intågande utanför så känner jag mig otroligt inspirerad. Mycket tack vare att jag har testat att måla i ett nytt format, på cirkelformade canvastavlor! Och dels för att jag har kommande utställningar tätt in på, vilket alltid sätter igång tankar och processer.
Att bara byta format på underlaget och måla på en rund form istället för en fyrkantig eller kvadratisk canvas var förvånande nog otroligt inspirerande bara det har jag upptäckt, även om motiven fortfarande är kvinnoporträtt, så ger den nya formen spännande möjligheter men även en del begränsningar. Jag gillar att utmana hjärnan litegrann med jämna mellanrum för att inte fastna helt bara ”köra på” i gamla spår.
Och nu vill jag göra en hel serie med dessa runda tavlor!

Det största formatet jag har just nu är 70cm i diameter. Men jag har sett att det finns betydligt större format att beställa, så det får bli nästa steg om dessa tas emot väl😊 Jag har även köpt några i trä, och jag tänkte försöka behålla träets ådringar så att det syns på tavlan, i någon form. Det blir spännande 😊


Två av de nya runda (bilden ovan) kommer att finnas med på kommande julutställning hos Hägernäs galleri med start den 1/12. Och även om det inte är det mest passande ställe att klämma in två så pass stora målningar ovanför en boasering i hallen hos mig på, så tycker jag att man kan se hur fint det är med en rund målning på väggen. Alla som kommit in hit sedan jag hängt upp dem på tork har reagerat med: Wow! Runda tavlor! Så häftigt!

Utställningen hos Hägernässtrands galleri är en samlingsutställning där även konstnärerna Madeleine Santiago och Viktoria Tikhomirova ställer ut med mig 🙂 Kika gärna in på galleriets hemsida här:https://hagernasstrandsgalleri.se/

Den allra senaste runda tavlan hänger även den på tork hemma hos mig och hinner inte med på utställningen, så vid intresse, hör av dig 🙂

”New beginnings”
70cm i diameter.
Tavlan är målad med oljefärg på bomullscanvas, färdig att hängas på vägg.
Pris på denna tavla inkl ev frakt är
14 000 kronor.

Det ska bli spännande att få se och höra vad både ni och utställningsbesökare tycker om dem 😊

Framöver ser det ut så här med kommande utställningar& event
19/11 – Galleri R i Linköping (solo utställning) Mer info här: https://gallerir.se/arets-sista-utstallning-malin-ostlund-2022/
1/12 – 31/12 Hägernässtrands galleri (julutställning med ett antal andra konstnärer)
14/1 – 19/1 Nordic Art Gallery i Stockholm (solo utställning, och jag kommer att finnas på plats på öppningsdagen )
Skyltsöndag i min atelje- Söndag den 27/11 på Norrbölegatan 58, Skellefteå mellan kl. 11-14

Så dags att återgå till färgerna. Jag önskar er alla en riktigt fin kommande helg!
Och tack för att du läser!

Med vänlig hälsning
Malin

Pin It on Pinterest

Share This