Nu när allt jobb inför Shanghai är avklarat, så har jag börjat jobba mot min utställning på Galleri Puckeln i Stockholm i september.

Temat kommer att bli närhet till naturen. Jag har den senaste tiden/åren känt en sån otrolig längtan efter att få flytta ut i naturen, och jag skulle helst av allt vilja sitta på en stubbe i ett skogsbryn och kika ut över ett landskap med vatten vid horisonten, och bara iaktta hela dagarna 🙂 Gräva med fingrarna i jorden och skapa en stor och vild prunkande trädgård. ..Vilket jag i och för sig försökt här hemma på vår lilla gård, med resultat att allt gått överstyr. Ogräset frodas om man säger så 🙂

Men, fram tills jag sitter på en gård ute på landet med min prunkande trädgård, så kan jag ju drömma om den och måla. För första gången så tror jag att jag kommer att klara av att hålla mig till ett tema hela vägen fram när jag skapar inför en utställning, och nu när jag berätta om det, så måste jag ju 🙂

För första gången kommer tavlorna även inte bara vara akrylmålningar. Jag har börjat experimentera med en teknik där man målar med bivax, Enkaustik heter det. Man jobbar med att bygga upp lager på lager, som man värmer/bränner fast mellan varven och resultatet kan verkligen bli otroligt vackra. Det jag gillar mest med tekniken är att den är just så naturlig och att man kan skapa fantastiska mönster och djup som verkligen ser organiska och lite drömska ut.
Man kan även använda bivax ovanpå fotografier vilket jag också testar mig fram med lite grann. Så det kommer att bli en väldigt spännande utställning. Framför allt arbete innan!

Här är lite bilder på hur det kan se ut när man målar med bivax. Min inspirationsmapp på Pinterest får du gärna kika in på här https://www.pinterest.se/malinoos/encaustic/

Pin It on Pinterest

Share This