Kommande utställning & nya konstverk

av | jun 22, 2023 | Blog

Hej alla konstvänner! Det var ett tag sedan jag skrev.
Det har varit en intensiv men härlig vår och jag har mestadels målat inför min kommande utställning hos Galleri Tint i Lysekil. Så här har det sett ut de senaste dagarna då jag har lagt de sista penseldragen i en ”utflyttad atelje” 🙂 

 Det är verkligen underbart att kunna måla utomhus när förhållandena tillåter.
Och det ska bli såå kul att få åka ner till Västkusten och närvara vid vernissagen och träffa alla som har möjlighet att komma och säga hej! 

Jag har även denna vår mer än tidigare, sökt min inspiration för utveckling i måleriet hos de gamla stora konstnärerna. Jag har främst inspirerats av Anders Zorns fantastiska målningar och bland de bildberättande Prerafaeliterna, så har nog min främsta favorit blivit John William Waterhouse. Jag gillar verkligen narrativet i hans  konst och här ovan ser du ”The Lady of Shalott” som jag tycker särskilt mycket om. Och, som jag även målade en egen version av för några år sedan 🙂

Jag kan ibland ledsna på mitt eget måleri och har tidigare försökt finna inspiration i den mer abstrakta konsten med moderna inslag. Men jag kapitulerar allt som oftast och faller tillbaka till de klassiska figurativa måleriet, vilket är det som ligger mig absolut varmast om hjärtat.
Min utmaning nu är att bli bättre på de olika teknikerna i detta, och att fånga ljuset!
Och på tal om ljus, i går var det sommarsolståndet och årets ljusaste dag och här uppe i norr där jag bor, betyder det midnattssol och magiska kvällstimmar.

Min absolut senaste målning har absolut inspirerats av dessa stunder.

I morgon ser jag fram emot att fira in midsommar och även om det verkar blir regn här, så ska det bli skönt med en paus och bara umgås med familj och vänner.
Jag delar med mig av några av mina senaste målningar nedan, några av dem kommer att finnas med på utställningen i Lysekil och några av dem får stanna kvar i ateljen tills de har hitta sin plats i tillvaron 🙂 

Önskar er alla en riktigt fin midsommar!!

Pin It on Pinterest

Share This