Efter all julmat  och alla julhelger, som aldrig verkade ta slut har jag äntligen kommit igång i vanlig ordning igen. Jag har inte legat helt på latsidan under julledigheten, utan ägnat en hel del kvällar åt skapande och  provat en hel del nya färger och medium.  Det har verkligen gett en helt ny inspiration!

Inte för att jag hade slut på den innan, men det är så lätt att man bara kör på i gamla spår. Jag har provat fluid acrylics (högpigmenterade, tunnflytande färger) , bläck, och pennor. Det har resulterat i några mindre tavlor, vilket också det är något nytt för mig. Jag jobbar ju helst på lite större canvaser och har kännt mig begränsad när jag målat på mindre. Men nu har jag verkligen släppt loss på 30×30 cm canvaser vilket har varit hur kul som helst!

Mycket tror jag för att de är just så små. Det gör liksom ingenting om hela målningen blir katastrof, för det går så fort att måla över, och om den, eftersom den är så liten 🙂 Frihet!

Jag har även kikat på lite instruktionsfilmer på you tube, det finns verkligen hur många som helst. Och jag kan verkligen rekommendera att någon gång skapa efter en sådan, vart du än befinner dig i ditt eget skapande. Det är skönt att ibland ha någon som säger åt en vad man ska göra och slippa tänka så mycket själv 🙂 Och faktiskt så kan man plocka upp lite här och där och implementera det i sitt egna skapande.

En konstnär som är kul att titta på tycker jag är Donna Downey. Hon har så otroligt mycket olika saker och tekniker för sig, så letar man ny inspiration så kan jag verkligen rekommendera att kika lite närmare på hennes videos 🙂 Här hittar du dem https://www.youtube.com/user/donnadowney/videos

Jag har fastnat lite för tekniken ”negativ målning” där man först målar ex en färgrik bakgrund och sedan målar över det hela med en enfärgad färg,  och lämnar bara kvar de former man vill ska titta fram så att säga. Har gjort detta på några tavlor förut, men inte riktigt fastnat för tekniken, men nu känner jag mer för den. Det är verkligen kul!

Och just nu känner jag att dans, kommer att bli en stor inspiration för mig detta nya år 🙂 Hoppas att du har hitta just din inspiration för det nya året.
Vad det än må vara i livet! ♥

 

Pin It on Pinterest

Share This