Har landat hemma igen efter helgens vernissage på Galleri Bluelights stipendieutställning där jag medverkar med fem stycken målningar. Det var en riktigt trevlig tillställning med 33 utställande konstnärer i en fantastiskt mysig lokal i ett gammalt magasin på Slottsmöllan i Halmstad, alldelens intill älven Nissan. Av 250 sökande så valde en jury ut  33 st konstnärer, och jag är väldigt glad att jag var en av dem 🙂

Eftersom jag har min goda vän Malin som bor i Halmstad  och även hon är konstintresserad, så ägnade vi söndagen åt att åka runt i Halland för att besöka gallerier. Konstigt nog så var många stängda söndagar (när folk har tid att strosa runt) men vi hittade några riktigt bra.

Vi började i Båstad uppe på Hallandsåsen på Nivå125, ett fantastiskt galleri och kafe´med utsikt över havet, många utställande konstnärer och designshop.

Sedan letade vi ett galleri i Båstad som tydligen hade flyttat?, så då åkte vi vidare till Munka-Ljungby och Galleri Pictor.  Vi hade sett fel på tid och galleriet var egentligen inte öppet, men eftersom Charlotte och Lars Gunnar som driver galleriet, gör det i en byggnad på sin privata gård, så var de så jättesnälla att öppna upp för en visning för oss. Och jag kan verkligen rekommendera ett besök hos dessa jättetrevliga gallerister som anordnar flera intressanta utställningar per år.

Sedan åkte vi in till Halmstad igen och Halmstads konstmuseum som visade flera olika utställningar. Intressantast tycker jag var helt klart var  Jens Assurs ”Africa is a great country”, med fantastiska fina, dokumetära foton skulle jag säga,  som verkligen berörde.

Sen var det dags att åka hem igen för mig..

Helgen har varit väldigt inspirerande och kul med nya kontakter, trevligt sällskap och ett nytt samarbete med Per Widell på Galleri Bluelight som kommer att representera utvalda målningar av mig. Känns verkligen jättekul.

Nu fortsätter mitt arbete här hemma vilket jag gör med ny energi och nya erfarenheter i bagaget! 🙂

Tjing!

Bilder från Galleri Bluelights utställning mm

Pin It on Pinterest

Share This