Boken och rosorna överlevde vintern handlar om glädje, men också resan från att uppleva en förlust till att hitta tillbaka till livslusten. Den vackra boken är ett resultat av ett unikt samarbete mellan Lisa Ibring, certifierad handledare i sorgebearbetning, och konstnären Malin Östlund.

– För mig handlar boken om att det vackra, starka, naturliga och äkta inom oss kan klara av mörker och kyla, för att åter blomma ut i något större, säger Lisa Ibring.
– Mina målningar har i normala fall en lite mer bekymmerfri och sprudlande framtoning än Lisas djupa och ibland sorgsna texter. Grundkänslan är att vi båda strävar mot lyckan och äktheten, vilket har gjort att våra respektive kreativa områden har kunnat sammanlänkas på ett fint sätt, säger Malin Östlund.

Initiativet till samarbetet togs av Lisa Ibring som under en tid beundrat Malin Östlunds konst. Båda gick i tankarna om att ge ut en bok och när Lisa Ibring ställde frågan startade ett kreativt arbete som pågick i två år. De har använt en privat facebookgrupp som en kreativ gryta där de växelvis har inspirerats av varandras alster. Ibland har texten inspirerat konsten och ibland har ett konstverk inspirerat till en text.

– Många bilder fick mig att hitta orden. En text som bara kom, som om den legat och väntat i mitt undermedvetna på rätt bild, är dikten Tid, om att bara få vara som man är här och nu, säger Lisa Ibring.

Boken vill förmedla att oavsett vad som hänt och vad du går igenom är det okej att känna som du gör, men att också bidra till glädje och hopp. Varje uppslag består av ett konstverk och en text som förmedlar ett gemensamt budskap.

– Jag hoppas att boken ger en känsla av närvaro i livet, och att den ska påminna läsare om att stanna upp och våga känna, säger Malin Östlund.

Lisa Ibring arbetar certifierad handledare i sorgebearbetning i Stockholm där hon bland annat vägleder människor att lämna förluster som gör ont, skapa minnen med kärlek och gå vidare med livslust.
Malin Östlund är en konstnär från Skellefteå som främst arbetar med akrylmåleri där kvinnliga porträtt visar det vackra hos människan och livet.

Kontakt:
Lisa Ibring, 070 425 81 86, lisa-ibring@tele2.se, www.aventurin.se
Malin Östlund, 070 3849099, art@malinostlund.com, www.malinostlund.com

Pin It on Pinterest

Share This